Početna      Pretraga      Dodaj udruženje      O nama      Kontakt  

Početna Ostalo Udruženje "U Toku" Čelić

Udruženje "U Toku" Čelić

Udruženje
Općina: Čelić
Adresa: Ul. Alije Izetbegovića (TC PASAŽ)
Kontaktna osoba: Ermin Avdić
udruzenje.u.toku@gmail.com
Telefon: 062161753
Fax: 035660688
Web adresa ili link na društvenoj mreži: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001855936533
Misija: Udruženje “In time” ili "U Toku" je neprofitna, nevladina organizacija, koja djeluje na polju kulture, umjetnosti, neformalnog obrazovanja, zdravlja i ekologije čime doprinosi poboljšanju uslova života mladih u našoj lokalnoj zajednici.

Posebni cilj udruženja je:
Potenciranje mladih ljudi kao nosioce:
-kulturno umjetničkih, humanitarnih i volonterskih događaja/akcija,
-zaštite kulturno historijske baštine Čelića i kantona i
-promocije Čelića i Kantona kroz aktivnosti koje će udruženje voditi.

Broj osoba na ugovoru o radu: -
Broj povremeno zaposlenih osoba: -
Broj članova: 200
Broj volontera/ki: 20
Je li udruženje član vijeća mladih: NE
Udruženje je: Domaće
Udruženje je: udruženje koje radi s mladima
Na kojem području djeluje udruženje:
  • na lokalnom nivou

Implementirani projekti: Udruženje svoj rad dijeli na dva perioda na period neformalnog djelovanja pod nazivom CelicOnline, te na period formalnog djelovanja u sklopu projekta „Promocija omladinske politike na lokalnom nivou u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine“ pod nazivom Udruženj „U Toku“ Čelić.

U vrijeme neformalnog djelovanja realizovali smo sledeće:

Na samom početku djelovanja CelicOnline, organizovano je javno praćenje utakmice fudbalske reprezentacije BiH (BiH - Turska). Praćenje utakmice organizovano je u centru grada, prisustvovalo je oko 500 građana Čelića.
Projekt kojim se najviše ponosimo jeste „Humanitarni koncert za Samru Mujanović“ djevojčica koja je oboljela od tumora. Organizovan je humanitarni koncert na kojem se skupilo oko 1500 KM za liječenje oboljele Samre Mujanović.
CelicOnline nastavlja sa humanitarnim radom te pruža podršku humanitarnim akcijama u organizaciji Vijeća učenika MSŠ „Čelić“ („Jedan slatkiš jedno dijete“ i „Pomoć djeci Turije“)
CelicOnline je jedan inicijatora izgradnje Spomen obilježja „Kapavac“. Spomen obilježje je građeno u znak sjećanja na poginule iz Prvog bataljona 208. brdske/254 Slavne brdske brigade Armije BiH.
CelicOnline je imao vodeću ulogu u organizaciji 2. Međunarodne smotre folklora „Ljepota različitosti“ Čelić 2010 (KUD „Mladost“ Čelić). Na kojoj je učešće uzelo 20 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.
CelicOnline je organizator brojnih zabava za mlade u Čeliću iz kojih ćemo izdvojiti, nastup popularnog DJ sastava Bagasound iz Tuzle, te zabava za maturante srednje i osnovne škole u Čeliću
Učešće u organizaciji „Izbor za najtinejdžera/najtinejdžerku TK“. CelicOnline je pripremio 20-tak aplikacija za Izbor. Ponosni smo na to da su naše dvije kandidatkinje osvojile zavidna mjesta u ovom Izboru.

Kao fromalna nevladina organizacija, Udruženje „U Toku“ Čelić je realizovalo sledeće:

Okupljeno je više od 150 građana Čelića oko ideje Udruženja. Što smatramo velikim uspjehom, s obzirom na kratak period djelovanja formalnog Udruženja.
Realizovane su velike volonterske akcije „Čišćenje loklanih mezarja (groblja)“. Jedan primjer korektivnog djelovanja Udruženja. Cilj ove akcije je bio očistiti mezarja gdje počivaju naši najmiliji, te ukazati građanima Čelića kao i Medžlisu Islamske Zajednice Čelić na odnos odgovornih osoba prema poslu za koji su plaćeni.
Udruženje je realizovalo Humanitarnu akciju „Bajramski paketi, za socijalno ugrožene“ Akcija se realizovala tako što se uz pomoć članova Udruženja i drugih građana Čelića, prikupila određena novčana sredstva i kao i namirnice od kojih su se kasnije kompletirali paketi za socijalno ugrožene stanovnike Čelića.
Nastavak radova na spomen obilježju „Kapavac“. U toku je izgradnja spomen sobe, u kojoj će biti izložene fotografije, dokumenti i razni predmeti koji su u vezi sa poginulim borcima iz Prvog bataljona 208. brdske/254 Slavne brdske brigade Armije BiH.
Humanitarna akcija „Pomozimo Mirzi Mehmedoviću“ sastojala se iz tri dijela. Prvi dio- Humanitarna zabava koju smo organizovali zajedno sa Disco Club-om „Lacoste“ Čelić, ulaz na zabavu se naplaćivao 1KM. Drugi dio- Prikupljanje novčanih sredstava od lokalnih preduzetnika i građana Čelića koji nisu prisustvovali zabavi. Treći dio- Prikupljeni novac, u dogovoru sa Mirzom i njegovom majkom, potrošili smo na prilagođavanje njegovog doma njegovim potrebama. Mirza Mehmedović je nesretno nastradao 1.maja 2010. god te je ostao nepokretan od pasa prema dole.
Volonterska akcija, renoviranje učionica u OŠ „Čelić“. U učionicama koje nisu renovirane cca 15godina nastavu su pohađali učenici prvih razreda osmogodišnje i devetogodišnje škole. Kao i djeca sa posebnim potrebama učenici specijalnog odjeljenja u sklopu OŠ „Čelić“
Kampanja povodom 22.marta (DAN VODE) pod nazivom Voda za građane. Kampanja se vodlila u osnovnoj i srednjoj školi. Pored edukativnog dijela o važnosti zaštite vode, te o posljedicama nemarnog ponašanje prema prirodi i vodama, organizovan je i kviz za učenike osnovne i srednje škole u Čeliću, za šta je organizator pripremio simbolične nagrade.
Udruženje „U Toku“ Čelić pokrenuo je inicijativu za homogeniziranje građana Čelića, kroz uspostavljanje saradnje sa svim NVO-ima, Udruženjima i sportskim klubovima koji djeluju na prostoru Čelića (Lovačka Sekcija, Ribolovačko Udruženje „Sastavci“ KUD „Mladost“ Čelić, Udruženje pčelara, Udruženje Umirovljenika, Udruženje Žena, Udruženje roma „Jagoda“ NK Čelić, OKI Čelić) možemo se pohvalit da su svi navedeni subjekti prepoznali Udruženje kao nosioca zdrave ideje za Čelić, te da su prihvatili inicijativu.
U sklopu Udruženja nedavno su počele djelovati radionice neformalnog obrazovanja iz engleskog jezika, te dramska sekcija.
Udruženje "U Toku" Čelić je pristupnik pokretu za REKOM.
Humanitarna akcija "Child in time", akcija prikupljanja sredstava za pomoć djeci sa posebnim potrebama općine Čelić. Zvanični početak humanitarne akcije označen je humanitarnim koncertom "Child in time" koji se održao 29.07. u Caffe bar Lacoste Čelić. (http://www.celic-online.com/?p=11715)
Humanitarna akcija- Pomoć Nerminu Džafiću- Humanitarni party-i širom općine Čelić.

Kod udruženja: 251326551416
Dodano: 2012-01-14 09:37:25 ; Zadnja izmjena: Nikad ;   

Korisnički meni