Početna      Pretraga      Dodaj udruženje      O nama      Kontakt  

Početna Ostalo Udruženje mladih "Ljubičica"

Udruženje mladih "Ljubičica"

Udruženje  mladih
Općina: Zenica
Adresa: Vojvodića put DO3
Kontaktna osoba: Majda Limic
umljubicica@gmail.com
Telefon: 061534884
Fax: 000000000
Web adresa ili link na društvenoj mreži: http://ljubicica.org/
Misija: Naše udruženje je osnovano sa misijom da utiče na povećanje omladinskog aktivizma na području ZENIČKO-DOBOJSKOG kantona, da kreira pozitivne promjene u životima mladih kroz volontiranje, podršku, te razvoj mladih kroz podsticanje omladinskog aktivizma, solidarnosti i humanitarnog rada.
Vizija: Naša vizija je stvaranje uslova u društvu u kome će mladi ljudi aktivno učestvovati i doprinositi razvoju lokalne zajednice.
Broj osoba na ugovoru o radu: -
Broj povremeno zaposlenih osoba: -
Broj članova: 300
Broj volontera/ki: 55
Je li udruženje član vijeća mladih: DA
Udruženje je: Domaće
Udruženje je: omladinsko udruženje
Na kojem području djeluje udruženje:
  • na lokalnom nivou

Implementirani projekti: -PROJEKAT ”SKOLSKA GRAJA”- namijenjen za socijalno ugrozene učenike i učenice osnovnih škola sa podrucja opcine Zenica. Koncept je slijedeci: obezbjediti im skolske torbe sa svim skolskim priborom i napraviti zabavu sa slatkisima u nasem udruzenju. Projekat su podrzala i djeca volonteri sa svojim donacijama. Realizovano pred pocetak skolske godine tj. u devetom mjesecu 2012.

PROJEKAT “DJECIJI BAZAR”- ovaj projekat u suradnji sa Odborom za Medjureligijsku saradnju i gospodjom Amra Berbic u sali KSC odrzavamo jednom mjesecno. Ucestvujemo sa standom djecije odjece, igracaka, skolskog pribora, nakita, a i mlade majke koje vrse prodaju i kupovinu istih. Realizovan je u toku prethodne godine 3 puta.

-PROJEKAT HUMANITARNI KONCERT “ZIVI ZIVOT”- Koncert namijenjen za mladju populaciju da bi skupili sto veca sredstva za lijecenje oboljelih osoba. 12. 12. 2012. godine je odrzan koncert na kojem je ucestvovala mlada zvijezda Amar Gile Jasarspahic za oboljelog sugradjanina Smriko Mevludin.

PROJEKAT “ZUMBA ZA ZIVOT”- Ovaj projekat je namijenjen za djevojke i zene koje su humane i vole da plesu . Ovaj zumba-ples sa instruktoricom Vlastom Delic I u suradnji sa UG SPORTA I REKREATUVNOG SPORTA ”LEKI” se odrzao jednom u toku prethodne godine.

Važne informacije za potencijalne partnere: U narednom periodu zelimo sprovesti projekat: " Volontiram, a ti?" koje cemo sprovesti u srednjim skolama na podrucju Zenice. Jako smo zainetresovani za suradnju, prijedloge i pomoc omladinskih udruzenja, aktivnih volontera i potencijalnih partnera. Uzivamo u aktivizmu, mladosti i pozitivnoj energiji. Nas moto: "Ako imas mnogo - daj od svog bogatstva, a ako imas malo - daj od svog srca..."
"Volonteri su neplaćeni ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi..."

Kod udruženja: 251368628041
Dodano: 2013-05-14 17:59:16 ; Zadnja izmjena: 2013-05-15 08:27:41 ;   

Korisnički meni