Početna      Pretraga      Dodaj udruženje      O nama      Kontakt  

Početna Ostalo Omladinsko humanitarno udruženje

Omladinsko humanitarno udruženje

Omladinsko humanitarno udruženje
Općina: Prijedor
Adresa: 25. Novembra br. 8
Kontaktna osoba: Mile Vujasin
lemmymaster@gmail.com
Telefon: 052911888
Fax: 052911888
Web adresa ili link na društvenoj mreži: https://www.facebook.com/cisto.srce.3
Misija: Čisto srce je nevladina omladinska organizacija koja radi na izgradnji svijesti o važnosti omladinskog aktivizma i humanitarnog djelovanja kroz neformalno obrazovanje, javno zagovaranje, podsticanje kreativnosti kod mladih i umrežavanje sa drugim organizacijama.
Vizija: Naša vizija je da mladi postanu jedna od osnovnih pokretačkih snaga razvoja lokalne zajednice i grada Prijedora.
Broj osoba na ugovoru o radu: 2
Broj povremeno zaposlenih osoba: 4
Broj članova: 68
Broj volontera/ki: 68
Je li udruženje član vijeća mladih: DA
Udruženje je: Domaće
Udruženje je: omladinsko udruženje
Na kojem području djeluje udruženje:
  • na lokalnom nivou
  • na regionalnom nivou

Implementirani projekti: Organizacija „Čisto srce“ postojala je četiri godine kao neformalna grupa, dok prošle godine nismo dobili zvanično rješenje o registraciji 24.4.2014.godine. Do sada smo kao organizacija uspješno realizovali četiri projekta, i mnoštvo aktivnosti. Poslednji projekat finansiran je od strane British councila u vrijednosti od 1600 KM, a treći u vrijednosti od 5000 KM finansiran od strane Centra za promociju društva, dok je drugi finansiran od OSCEa u vrijednosti od 2000 KM, a prvi projekat koji je rađen je bio u saradnji sa Gornjim Vakufom – Uskopljem, Mostarom i Kozarcem “Ja sam promjena-povezujem se“ , koji je finansiran od strane Američke ambasade, a aplikat je bio Omladinski centar Gornji Vakuf-Uskoplje, sa kojima imamo odličnu saradnju već tri godine. Aktivnosti koje smo radili u toku godine su humanitarnog karaktera, a to su redovna akcija „Dobrovoljno davalaštvo krvi“, Reciklaža namještaja od paleta za socijalno ugrožene porodice, djeljenje paketića za najmladje, različite ulične akcije, obilježavanje međunarodnih datuma, testiranje na HIV/AIDS, free hugs, djeljenje paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama... Kao neformalna grupa radili smo na nekoliko projekata, od kojih je prošle godine rađen i „Dom za mlade“. Naši članovi su učestvovali na pripremi i realizaciji dva „Youth in action“ projekta.
Kod udruženja: 171426336222
Dodano: 2015-03-04 12:16:51 ; Zadnja izmjena: 2015-03-14 06:31:08 ;   

Korisnički meni